Sarrià de Ter

Som poble, fem poble: cultura

  • Actualitzat:
  • Creat:

Propostes de cultura de la Candidatura de Progrés

Candidatura de Progrés de Sarrià de Ter
Candidatura de Progrés de Sarrià de Ter

Seguim fent una aposta per la cultura com a eina de formació de les persones, no només com a entreteniment.

– Potenciarem el Consell de Cultura i de Patrimoni, fent-lo l’espai de participació i debat sobre quina és la cultura que volen per a Sarrià de Ter. El Consell l’han de formar les entitats culturals i les persones interessades en l’activitat cultural que es fa al nostre poble.

– Revisarem el Pla Local d’Equipaments Culturals (PLEC). Amb la participació de les entitats cíviques i culturals de Sarrià de Ter per tal de redefinir el mapa d’equipaments culturals de Sarrià de Ter.

Acabarem l’auditori. El projecte del Centre Cultural inclou un auditori amb capacitat per a 140 persones que donarà servei a la Biblioteca municipal Emília Xargay.

Recuperarem l’espai cedit al Consell Comarcal del Gironès on actualment hi ha el Centre de Visitants.

– Promourem la reforma gradual del Teatre del CCP. L’objectiu és dotar d’un bon equipament teatral el municipi, amb les millores tècniques i de confort que es requereix.

– Seguirem potenciant el Centre Cívic la Cooperativa com un equipament cultural i formatiu.

– Potenciarem l’arxiu fotogràfic municipal, obrint-lo a les entitats i als particulars per tal que facin el seu dipòsit fotogràfic a l’Ajuntament.

– Promourem la creació d’un arxiu públic audiovisual de Sarrià de Ter a partir de les gravacions sobre Sarrià de Ter fetes per particulars, organitzacions i empreses.

– Seguirem potenciant l’excavació de la vil·la romana del Pla de l’Horta i el projecte de museïtzació de tota la zona.

– Fomentarem el coneixement i la promoció dels artistes de Sarrià de Ter, i també promourem la possibilitat que al nostre municipi es puguin conèixer les obres d’altres artistes.

– Apostarem pel teatre i per la formació de grups de teatre del poble.

– Potenciarem els Premis Literaris Sant Jordi de Sarrià de Ter recuperant la seva dimensió nacional, alhora que reforçant els premis locals i potenciant els premis en la categoria juvenil.

– Senyalitzarem els espais i edificis singulars i històrics del municipi, potenciant el paper de Sarrià de Ter com a poble educador, on l’espai públic ens parli de la història.

Fitxers adjunts: