Sarrià de Ter

El PSC de Sarrià de Ter vol recuperar l'espai del Centre de Visitants per al poble

  • Actualitzat:
  • Creat:

Nota de premsa

Roger Casero
Roger Casero

El grup municipal del PSC no s'ha sorprès pel tancament parcial del Centre de Visitants del Gironès, ubicat a Sarrià de Ter, anunciat dies enrere pel Consell Comarcal, conseqüència del fet que ara l'ens comarcal gestioni el Punt de Benvinguda de Girona..

Segons Roger Casero, regidor i portaveu del PSC de Sarrià de Ter, el propi president del Consell Comarcal del Gironès ja va reconèixer públicament, el passat mes d'octubre, que la ubicació d'aquest equipament per a la promoció turística de la comarca a Sarrià de Ter noi era la idònia.

El PSC de Sarrià de Ter s'ha mostrat sempre contrari a la cessió que al seu dia l'Ajuntament va fer al Consell Comarcal, una cessió més política que necessària i que el pas dels anys ha demostrat ser una cessió fallida d'un projecte fallit en el seu origen.
Per Roger Casero “4 anys després de la inauguració s'ha demostrat que el seu emplaçament va ser un error, i que no ha funcionat el seguiment i control del funcionament de l'equipament.

El PSC es mostra molt preocupat, però, per l'aparent manca de diàleg entre el govern comarcal i el municipal respecte al present i futur del Centre de Visitants del Gironès. Per Roger Casero “si tota comunicació des de les declaracions del president del Consell Comarcal al mes d'octubre i l'anunci fet ara, al mes d'abril, han estat trucades telefòniques, el problema no és l'equipament sinó la manca de diàleg i seguiment per part dels dos governs d'aquest equipament.

Pel PSC es sorprèn, però, pel fet que sembla que la Comissió de Seguiment que preveu el conveni de cessió entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal no s'hagi reunit, si és que està constituïda, aquests darrers mesos per a tractar el funcionament del Centre de Visitants. Segons Roger Casero “els governs municipal i comarcal haurien de donar explicacions públiques sobre el funcionament del Centre de Visitants aquests 4 anys, els motius d'aquesta decisió i els plans de futur de l'equipament.

El PSC demanarà que part de l'equipament es pugui cedir a l'Ajuntament per al seu ús municipal. Per Roger Casero “amb la inversió pública feta tancar ara aquest equipament, inaugurat tot just fa 4 anys, és un despropòsit, pel què reclamarem que, sinó tot, el Consell Comarcal en cedeixi una part a l'Ajuntament.

Pel PSC amb aquesta cessió es podria recuperar, per exemple, l'espai de la sala d'exposicions. 

Fitxers adjunts: