Sarrià de Ter

Repensar Sarrià de Ter

  • Actualitzat:
  • Creat:

1r eix del programa de la Candidatura de Progrés

Candidatura de Progrés de Sarrià de Ter
Candidatura de Progrés de Sarrià de Ter

El tancament de la fàbrica Torraspapel, tot un símbol de Sarrià de Ter, ens exigeix repensar el nostre poble, tot dibuixant nous escenaris de futur, cercant noves oportunitats per reactivar l‘economia del nostre poble a escala industrial, comercial i de serveis, però també per reactivar les economies domèstiques de les famílies que, fruit de la crisi econòmica, l‘atur i la precarietat, tenen dificultats.

Sarrià de Ter necessita un nou full de ruta, cal que entre totes i tots repensem el nostre poble potenciant la participació ciutadana, promovent la cultura i els nous equipaments culturals, redefinint la nostra identitat com a poble paperer i sumant-hi la història del nostre passat romà, potenciant l‘esport i l‘educació fent de Sarrià de Ter un poble educador.

– Promourem la reactivació de l’activitat econòmica de Sarrià de Ter, recuperant l’activitat industrial, preferentment, i comercial al sector paperer, en coordinació amb altres administracions, en especial la Generalitat de Catalunya.

– Potenciarem la xarxa de fibra òptica al municipi, prioritzant la seva arribada als polígons industrials. L’actual tecnologia ADSL està quedant petita pels requeriments de les noves empreses amb forta presència a Internet.

– Crearem el Consell Econòmic de Sarrià de Ter, format per representants de les empreses establertes al municipi i per l’Associació de Comerciants, que periòdicament avalarà els temes que els preocupen i que també preocupen els veïns: senyalització, imposició, soroll, residus, mobilitat, alhora que permetrà trobar nous nínxols de mercat.

– Revisarem i actualitzarem el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic de Sarrià de Ter, que actualment pivota sobre tres sectors: sanitari, creatiu i comerç.

– Acompanyarem el comerç tradicional, potenciant la seva presència als barris. Continuarem donant suport a les propostes de l’Associació de Comerciants, a la Fira Comercial i a la formació dels comerciants.

– Seguirem treballant en el projecte del Campus Universitari de Ciències de la Salut.

– Promourem programes de suport a la formació i inserció laboral adreçats als veïns i les veïnes en situació d’atur o de treball precari, en coordinació amb les administracions que tenen competències en inserció laboral.

– Revitalitzarem les Jornades del Paper, reforçant el caràcter paperer del nostre poble, recuperant les exposicions artístiques i les jornades tècniques sobre el món i la indústria del paper.

– Posarem en valor el patrimoni de la vil·la romana, afegint el nostre passat romà al relat del nostre poble, essent un element més a afegir a la nostra identitat.

Fitxers adjunts: