Sarrià de Ter

Roger Casero: “Cal recuperar l'activitat industrial”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Entrevista a El Punt Avui

Roger Casero
Roger Casero

Roger Casero, alcaldable de Candidatura de Progrés. Té 40 anys i compagina la seva feina d'educador social amb la de portaveu del PSC a l'Ajuntament de Sarrià de Ter.

Gironí de naixement i sarrianenc d'adopció des del 1999, ha estat regidor des del 2003, com a tinent d'alcalde fins al 2007 i a l'oposició fins avui. És la tercera vegada que es presenta, ara amb Candidatura de Progrés, sota el paraigua del PSC, juntament amb gent no militant.

S'ha qüestionat algun cop si deixar el PSC?
Sí, mentiria si digués que no. És cert que en els darrers tres anys han passat moltes coses en la política catalana i al PSC en particular. Per prudència i tot i mantenir discrepàncies manifestes, vaig decidir seguir amb el partit amb què més m'identifico.

La seva aspiració?
Tot el que sigui sumar serà benvingut. El desig és mirar de créixer i, per tant, sumar. Volem començar la remuntada!

Fins i tot governar?
Només si es trenca la majoria absoluta, tasca difícil. Però tenim vocació de govern si hi ha l'escenari.

Quines són les línies principals del seu programa?
Recuperar l'activitat econòmica de Sarrià de Ter, preferentment la industrial, que cal capgirar després de la situació donada pel tancament de Torras Papel. També la personal i familiar, que s'ha de reactivar; així com reforçar la participació ciutadana. I potenciar la promoció de la cultura, consolidant l'illa cultural amb la biblioteca, l'auditori com a obra pendent i prioritària, i recuperar el Centre de Visitants, ara en desús en tan sols 4 anys d'existència. Cal recuperar aquest equipament per al poble, una manera podria ser fent un arxiu-museu on es podria posar en valor el patrimoni de vil·la romana i d'Emília Xargay.

Què s'ha de fer amb els terrenys de Torras Papel?
Recuperar-hi l'activitat industrial, sobretot; i, sense descartar-ho, a través de noves zones d'equipaments comercials.

I amb l'eix viari que travessa la població?
El pla estratègic sobre la dinamització econòmica s'ha de redefinir: perquè encara no és clar com serà el nou Trueta, per la pèrdua de pes específic com a poble paperer i per saber com afecta la sortida de l'autopista per Sant Gregori i el pont de Pont Major a l'eix comercial.