Sarrià de Ter

Sarrià de Ter, balanç 2011-2015 (i 4)

  • Actualitzat:
  • Creat:

Notes per al futur

Roger Casero
Roger Casero

El 27 de maig de 2015 els veïns i veïnes de Sarrià de Ter exercirem novament el nostre dret a decidir; decidirem quina serà la composició del Ple municipal pels propers quatre anys i fruit de la relació de forces dels grups municipals que hi estiguin representats el Ple escollirà l'alcalde i aquest el seu govern.

Com aquests darrers anys, com de fet sempre, Sarrià de Ter no restarà al marge del que passa a nivell polític a Catalunya i a Espanya, entre Catalunya i Espanya; tampoc el que passa a Europa i al món; ja no vivim en un món globalitzat, sinó "glocalitzat", en el que el món global i el local inevitablement es toquen.

Però d'entre totes les que tenim la major responsabilitat que tenim els grups municipals de Sarrià de Ter és situar Sarrià de Ter, el poble i la seva gent, vosaltres, veïns i veïnes, al centre de la nostra acció política.

Sou, heu de ser i sereu vosaltres i les vostres necessitats, des de les més primàries a les més complexes, la nostra prioritat. Sarrià de Ter no és de ningú i és de tots alhora; Sarrià de Ter és nostre, teu i meu, i tan vosaltres com jo, cada un amb la responsabilitat que li correspongui, hem de poder participar i decidir sobre el present i futur del nostre poble.

Veïns i veïnes, entitats, equipaments i empreses formem un ric teixit social que diu molt més de Sarrià de Ter, del nostre poble, que la seva simple disposició urbana i que la silueta del seu "skyline". Al capdavall l'encant de Sarrià de Ter, com el dels altres pobles viles i ciutats, és la seva gent, sou vosaltres!

Per ample i nombrós que sigui un equip de govern la “governança” municipal d'un poble, també de Sarrià de Ter, mai serà complerta del tot sense la implicació i participació activa i decisiva de la seva gent.

Aquest 2015 hi haurà més eleccions a banda de les municipals i es debatrà molt sobre com s'han d'escollir els representants públics, els càrrecs electes; però ara ja no es tracta només de decidir com els escollim i que després ells facin i desfacin, sinó que la clau, també en clau de Sarrià de Ter, és decidir com decideixen, com fan i desfan, i que ho facin amb informació, transparència i participació. És el pas necessari i imprescindible que la democràcia representativa ha de ver vers la democràcia participativa.

A mi, a nosaltres, ens trobareu sempre en aquesta segona opció!